Metode eficiente în predarea limbilor străine

Metode eficiente în predarea limbilor străine

Este foarte important pentru o persoană care face primii paşi spre învăţarea unei noi limbi străine, să ajungă la un moment dat să o îndrăgească, să cunoască frumuseţile acesteia, implicit să dobândească o doză de pasiune pentru limba respectivă. Aşadar, o activitate în care se pune suflet şi entuziasm, devine atât plăcută cât ş utilă. Din acest motiv, în cadrul Delta Pro Future, centrul de predare al limbilor străine, profesorii se concentrează asupra pregătirii unor lecţii cât mai interactive şi memorabile pentru cursanţi.

Spre deosebire de metodele tradiţionale de predare ale unei limbi străine, cele moderne implică foarte mult participarea directă a cursanţilor în procesul de predare-învăţare. Una dintre cele mai utile metode didactice în predarea limbilor străine celor mici este jocul. În cadrul Delta Pro Future, această metodă predomină în ora de curs datorită eficienţei sale. Copilaşii reacţionează altfel în momentul în care au parte de puţină distracţie, care implică diversitate, jocuri pe roluri, concursuri sau cântecele antrenante. Ei devin mai entuziasmaţi, reţin mult mai uşor informaţiile şi îşi construiesc împreună o poveste ieşită din tipare în care toţi deţin rolul principal. Mai mult, aceştia participă la curs cu mai mult interes, întrucât un joc anulează barierele unei lecţii obişnuite de la şcoală.

În cazul adulţilor, folosim metoda comunicativă de predare. Aceasta, dovedită a fi foarte eficientă, constă în pregătirea cursanţilor în a face faţă cu brio situaţiilor cotidiene: la magazin, la restaurant, la aeroport, etc. Îmbinând această strategie cu cea în care cursanţii sunt rugaţi să preia comanda, învăţarea limbilor străine va părea floare la ureche. Atmosfera din sala de curs se transformă automat într-una creativă în momentul în care îi invităm pe participanţi să lucreze în perechi sau în grupuri, să găsească idei neobişnuite sau să vină cu propuneri originale şi constructive în cadrul unui subiect dezbătut la lecţia respectivă. Această metodă asigură în primul rând o asimilare rapidă a informaţiilor, sporeşte creativitatea şi încrederea în sine în ceea ce priveşte utilizarea limbii străine învăţate.

Aşadar, pentru un succes garantat, la Delta Pro Future noi punem întotdeauna pe primul loc interactivitatea şi creativitatea, dezvoltarea personală prin învăţarea participativă şi comunicarea frecventă în cadrul orelor de curs.

cursuri și examene.

Share this Post: Facebook Twitter Pinterest Google Plus RSS Email

Related Posts