Lecţie de toamnă – oră specială de germană

lectia de germana

Octombrie ne-a surprins cu gândul încă la zilele calde de vară, însă cu obrajii mult mai rumeni. Toamna şi-a lăsat în sfârşit amprenta asupra naturii. Fiind luna căderii frunzelor, m-am gândit să profităm de culorile tomnatice frumoase. De ce să călcăm cu ghetuţele pe frunzele amorţite care strigă după ajutor sub tălpile noastre, şi să nu le folosim într-un scop mult mai creativ? Cu mult entuziasm, într-o plimbare scurtă, am luat la adunat cele mai vii şi colorate frunze. Acestea se aliniaseră la picioarele mele precum tinerele din regatul Cenuşăresei la probarea pantofului de cristal. Am ales, însă, mai multe culori, fiecare frunză având frumuseţea şi forma ei aparte şi m-am gândit la modul în care le-am putea pune în evidenţă valoarea.

Când ora de curs în sfârşit a sosit, copilaşii, ca întotdeauna întâmpinaţi cu multă căldură, au descoperit în sala de curs un munte de frunze şi de batoane de lipici. Cum lecţia de germană din ziua respectivă avea ca obiectiv învăţarea animalelor, cei mici au primit câte un model cu animăluţele din pădure, urmând să le dea viaţă şi culoare cu ajutorul frunzelor.

Mare forfotă mare! În timp ce sunetul unui frumos cântec în germană despre toamnă ne acompania, foşnăitul frunzelor din mânuţele lor pline de lipici zvonea naşterea unor minunate lucrări. Pentru că este întotdeauna foarte important să combinăm utilul cu plăcutul, în timpul activităţii, mititeii repetau animăluţele în limba lor preferată, oferind în acelaşi timp culoare modelelor pe care le-au primit.

Ora s-a încheiat cu zâmbetele lor imprimate pe chip, cu numele animăluţelor pronunţate în limba germană, pe care copilaşii încă le şuşoteau şi cu planşele pline de culoare. Le-am afişat, le-am comparat şi am reuşit să ajungem doar la un singur rezultat: toate au fost construite cu multă dragoste şi cu multă atenţie, iar cei mici au rămas cu amintirea unei ore de germană memorabile.

Afla cum poti sa iti inscrii copilul la cursurile noastre de germana si engleza pe pagina noastra de cursuri, afla care sunt tarifele si programul scolii noastre. Urmareste si pagina noastra de Facebook.

Share this Post: Facebook Twitter Pinterest Google Plus RSS Email

Related Posts