Cele mai cautate limbi straine pe piata muncii in 2017

Cele mai cautate limbi straine pe piata muncii in 2017

Pe piata muncii, limbile straine sunt la mare cautare. Chiar daca in ultima vreme cele mai cautate au inceput sa devina limbile nordice (olandeza, daneza, suedeza sau norvegiana), precum si limbile asiatice, limbile clasice (engleza, germana si franceza) isi consolideaza, totusi, pozitiile. Cum nu sunt foarte multi oameni care sa vorbeasca limbile mentionate mai sus, angajatorii se orienteaza catre cunoscatorii de engleza, germana, franceza.

In Bucuresti, salariile pornesc de la 550 de euro pentru vorbitorii de limba engleza, 650 euro pentru vorbitorii de franceza si 700 de euro pentru vorbitorii de germana. Pentru cunoscatorii de limbi nordice, se poate ajunge si la salarii de pornire de 1300-1400 de euro pe luna.

Reprezentantii firmelor de recrutare le recomanda oamenilor sa stapaneasca foarte bine limba engleza, dar pe langa aceasta sa adauge o a doua si chiar o a treia limba straina rara (germana, portugheza, limbi nordice, limbi asiatice). „Sa vorbesti engleza fluent si sa stii bine germana si franceza te scoate din multime. Astfel iti sporesc sansele sa fii angajat si sa primesti un salariu competitiv”, spune George Butunoiu, specialist in recrutare.

De asemenea, angajatorii apreciaza si certificatele de competente lingvistice cum ar fi Cambridge, IELTS sau TOEFL. Doar mentionarea cunoasterii unor limbi straine in CV nu mai este suficienta, trebuie trecuta si dovada. Astfel, trecerea in CV a certificatelor de competenta lingistica face diferenta atunci cand se valideaza cunostintele detinute de candidati.

In ceea ce priveste cursurile si trainingurile organizate de companii, peste jumatate din firmele romanesti au investit in 2016 fonduri pentru scolirea angajatilor in limba engleza, 22% au solicitat cursuri de limba franceza si 13,8% de limba germana.

Vino la DELTA PRO FUTURE pentru a-ti pune la punct cunostintele de limba engleza http://www.deltaprofuture.ro/curs-engleza.html si limba germana http://www.deltaprofuture.ro/curs-germana.html.

Afla aici detalii si despre examele si testari Cambridge si IELTS pe care le poti sustine la DELTA PRO FUTURE.

Surse: outsourcingportal.eu, recrutaresiselectie.ro, hipo.ro

Related Posts