Cele mai bune activitati extrascolare pentru copii

Cele mai bune activitati extrascolare pentru copii

Activitatile extrascolare sunt foarte importante pentru dezvoltarea unui copil. Studiile de specialitate sustin ca activitatile extrascolare contribuie la formarea unei atitudini pozitive fata de invatat, cresterea performantele academice ale copilului, dezvoltarea abilitatilor practice, dar si a abilitatilor de a rezolva probleme.

Iata care sunt cele mai bune activitati extrascolare pentru copii.

1. Activitati sportive
Daca ai un copil cu abilitati sportive, poti incerca sporturi precum inotul, artele martiale, dar si sporturile de echipa. Sub orice forma este practicat, sportul este recomandat pentru o conditie fizica mai buna, imbunatatirea puterii de concentrare. Sportul influenteaza rezultatele scolare, copilul doarme mai bine si are o digestie mai buna. Sportul este potrivit copiilor timizi, introvertiti, dar si copiilor extrovertiti si hiperactivi. Sportul ii ajuta pe copii sa se tempereze, sa respecte regulile. In aceeasi categorie pot fi incluse si excursiile, calatoriile, activitatile din cluburile de cercetasi, orientare, alpinism.

2. Limbi straine
Invatarea unei limbi straine influenteaza direct dezvoltarea viitorului copilului, atat din punct de vedere intelectual, cat si profesional. Invatarea unei limbi straine dezvolta creierul, imbunatateste memoria, abilitatile de multitasking, focalizeaza atentia. Te asteptam la Delta Pro Future pentru a alege cele mai potrivite cursuri de limbi straine pentru tine si copilul tau. www.deltaprofuture.ro

3. Activitati creative
Atelierele creative sunt excelente pentru dezvoltarea indemanarii, a atentiei si a concentrarii, stimulteaza rabdarea. Sunt excelente pentru copiii mai timizi pentru ca sunt o buna modalitate de a socializa, dar si de a-si exprima sentimentele. Copilul devine mai deschis si experimenteaza diferite emotii pe care invata sa si le exprime. Atelierele creative ajuta copiii si la capitolul incredere de sine. In aceasta categorie pot fi incluse atelierele de pictura, confectionare de obiecte hand-made, atelierele de teatru, de scriere creativa.

4. Activitati muzicale
Pentru copiii cu ureche muzicala, sunt recomandate cursurile de canto sau de studiere a unui instrument muzical, in functie de inclinatiile copilului. Cursurile de muzica ajuta copilul sa-si dezvolte atentia, puterea de concentrare, rabdarea, memoria, imaginatia si capacitatea de sinteza. Muzica stimuleaza autocunoasterea, autocontrolul, stapanirea de sine si dezvolta in mod echilibrat ambele emisfere ale creierului.

5. Activitati artistice
In aceasta categorie intra dansul artistic si baletul. Dansul si baletul combina in mod placut miscarea cu muzica si comunicarea, aducand sanatate si bunadispozitie. Dansul (si implicit baletul) este una dintre cele mai bune metode de descarcare emotionale si de elimibare a stresului, dar si de imbunatatire a comunicarii.

Related Posts