7 motive sa inveti o noua limba straina

7 motive sa inveti o noua limba straina

Engleza este vorbita de foarte multa lume, de aceea studierea unei noi limbi straine poate deveni un avantaj. Orice limba straina in plus te ajuta atat in cariera, cat si atunci cand calatoresti cand vei putea intelege mai usor arta si cultura unei tari a carei limba o cunosti.
Iata 7 motive sa inveti o noua limba straina.
1. Engleza nu este cea mai vorbita limba straina de pe pamant. Daca stai si analizezi lucrurile, vei intelege ca Mandarina si Spaniola sunt cele mai vorbite limbi de pe pamant.
2. Atragi clienti pentru afacerea ta Orice limba straina pe care o cunosti iti deschide calea catre atragerea clientilor internationali pentru afacerea ta. Desi limba engleza este o limba des utilizata in mediul de afaceri, sa vorbesti in limba oficiala a potentialului client este un factor care il poate atrage spre compania ta.
3. Avantaj la locul de munca Intr-o companie, un om care stie mai multe limbi straine, in special din cele considerate exotice – Japoneza, Germana, Chineza, Portugheza etc. – are sanse mai mici sa fie dat afara.
4. Deplasari, delegatii si detasari Exista companii care isi trimit angajatii in deplasari, delegatii si chiar ii detaseaza in alte tari. Poti pierde o oportunitate de avansare in cariera daca refuzi un post din cauza ca nu stii limba tarii de destinatie.
5. Concurenta e mare Cum din ce in ce mai multi oameni invata limba engleza, diferentierea se va face la cunoasterea altor limbi straine.
6. Scad costurile companiei Intr-o companie, angajarea unor traducatori poate fi costisitoare. Cu cat stii mai multe limbi straine, cu atat faci mai multe economii (daca este afacerea ta). Daca esti angajat, cu siguranta salariul va fi unul corespunzator cunostintelor tale, insa, pentru companie, costurile vor fi oricum mai mici decat daca ar fi angajat un traducator pentru fiecare limba straina necesara.
7. Poti candida la posturi din companiile internationale Chiar si organizatii precum Organizatia Natiunilor Unite sau NATO utilizeaza si alte limbi straine, in afara limbii engleze, pentru convorbirile si documentele oficiale.

Sursa: onlinecollege.org
Invata limba germana cu DELTA PRO FUTURE! Mai multe detalii aici.

Related Posts