5 moduri amuzante sa exersezi cunostintele de limba germana

5 moduri amuzante sa exersezi cunostintele de limba germana

Cea mai mare greseala pe care o fac oamenii care invata limba germana – (ca de altfel orice alta limba straina), este sa se rezume la metodele clasice ce invatare (cursuri, manuale, carti, dictionare). Ai toate sansele sa iti limitezi orizontul de cunoastere si sa te plictisesti. Iesi din zona de confort si incearca si alte moduri de a-ti exersa cunostintele accumulate la cursurile de limbi straine!

Iata 5 moduri amuzante sa exersezi cunostintele de limba germana.

1. Urmareste show-urile preferate cu subtitrare in limba germana
Poti sa te relaxezi si sa inveti germana in acelasi timp. Urmareste show-urile tale preferate cu subtitrare in limba germana. Poti alege si programe dublate in limba germana sau sa urmaresti filme si documentare produse in Germania. In acest fel te vei pune la curent si cu limba vorbita, nu doar cu cea literara, din manuale.

2. Pune post-it-uri
Ca sa te obisnuiesti cu vocabularul in limba germana, pune post-it-uri peste obiectele pe care le ai cu denumirea lor in limba germana. Pe frigider, cu alimentele dinauntru, in dulap, in sifonier, pe ghivecele cu flori etc. In momentul in care vei vrea sa-ti amintesti un cuvant, faci legatura cu post-it-ul si iti va veni in minte mult mai usor. Poti proceda la fel pentru a invata culorile. Pui post-it pe obiectele din casa cu culoarea respectiva.

3. Gateste nemteste
Daca iti place sa gatesti, cauta site-uri germane cu retete. In acest fel iti asiguri masa si iti exersezi cunostintele de limba germana.

4. Asculta muzica in germana
Daca nu cunosti artisti germani, iti recomandam noi cativa: Philipp Poisel si Tim Bendzko (balade), Peter Fox si Fettes Brot (hip-hop si rap). Mai poti cauta posturi de radio germane pe Internet.

6. Carti, filme, jocuri pentru copii
Adu-ti aminte cat de bine invatai lucrurile de pe cartile cu ilustrate mari si viu colorate. De ce n-ai face si acum la fel? Cumpara-ti carti pentru copii bilingve care sa te forteze sa-ti formulezi in minte fraze despre imaginile respective. Desenele animate ale copilariei sunt la fel de bune. Le stii deja pe dinafara, dar le poti asculta acum in limba germana. Si vechiul joc scrabble iti poate fi de folos, doar ca acum vei construi cuvinte in limba germana.

5. Schimba meniul dispozitivelor electronice
Schimba meniul telefonului, tabletei sau al computerului in limba germana. Este o metoda simpla sa-ti largesti sfera cuvintelor noi pe care le inveti.
Daca vrei sa inveti limba germana te asteptam aici.
sursa: Fluentin3months.com

sursa foto:pixabay.com

Related Posts